Tekstikoko
 
fiilis-alasivu-2017.png
 
Työ ja yrittäminen

Työkokeilu

Oletko vielä epävarma ammatinvalinnastasi? Tai onko edellisestä työsuhteesta aikaa ja haluaisit kartoittaa osaamisesi? Työkokeilussa pääset kokeilemaan työtehtäviä, jotka kuuluvat ammattiin.

Työkokeilun aikana saat samaa etuutta kuin työttömänä. Jos olet sopinut työkokeilusta TE-toimistossa tehdyssä työllistymissuunnitelmassa, voit saada työttömyysetuuden korotettuna. Korotusosan maksamisesta päättää työttömyysetuuden maksaja, eli työttömyyskassa tai Kela.

Korvaukseksi palvelusta aiheutuvista kustannuksista voit saada osallistumispäiviltä kulukorvausta. Jos et saa sitä työttömyysetuuden maksajalta, TE-toimisto voi maksaa harkinnanvaraista kulukorvausta.

Työkokeilun avulla voit näyttää osaamistasi ja se voi mahdollisesti avata sinulle uusia ovia kohti työllistymistä. Työkokeilupaikkoja kannattaa selvittää ja hakea itse, mutta voit kysyä työ- ja elinkeinotoimistosta tietoa työnantajista, jotka voivat ottaa sinut työkokeiluun.

Työkokeilun jälkeen on täytetään oma-arviointi ja suunnitellaan jatkoa. Myös työkokeilun järjestä antaa palauttaa kokeilujaksostasi.

http://www.te-palvelut.fi/te/fi/tyonhakijalle/tukea_tyollistymiseen/tyokokeilu/index.html

 


Lisätietoa

Palveluohjaaja
Päivi Mäkipää
p. 040 1268 467
paivi.makipaa(a)somero.fi