Tekstikoko
 
student-849822.jpg
 
Työ ja yrittäminen

Liiketoiminnan kehittäminen 

Työnantajien kesätyötuki nuorten työllistämiseen
Kehittämispalvelut
Investointi- ja kehittämistuet
Palkkatukilisä / oppisopimustuki
Työllistämis- ja työnantajapalvelut
Liikeideat ja innovaatiot
Omistajanvaihdos
Kansainvälistyminen
Toimitilat ja tontit
Verkostot ja sidosryhmät
Yrityskummit 
 

Työnantajan kesätyötuki

Vuoden 2023 tuki on tarkokitus avata haettavaksi vielä helmikuussa 2023
 
 

Investointi- ja kehittämistuet

Mikroyritykset

Jos yrityksesi luokitellaan mikroyritykseksi (alle 10 henkeä työllistävä) on yrityksesi mahdollista hakea Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta rahoitusta investointeihin sekä investoinnin toteutettavuustutkimuksiin. Ohjelma rahoittaa myös erilaisia yhteistyö- ja yritysryhmähankkeita (kuten yhteisiä koulutushankintoja). Rahoitusta haetaan paikalliselta Leader-toimintaryhmältä Varsinais-Suomen Jokivarsikumppaneilta tai Ely-keskukselta ja me autamme sinua hakemuksen teossa ja liitteiden kasaamisessa. 

Maatilojen muu yritystoiminta

Maatalousyritykselle eli maatilalle, joka harjoittaa tai ryhtyy harjoittamaan maatalouden ohella muuta yritystoimintaa, voidaan myöntää yritystukea maaseudun kehittämisohjelmasta yrityksen investointeihin ja yritystoiminnan perustamiseen. Rahoitusta haetaan paikalliselta Leader-toimintaryhmältä Varsinais-Suomen Jokivarsikumppaneilta tai Ely-keskukselta ja me autamme sinua hakemuksen teossa ja liitteiden kasaamisessa.  

Maatalouden ensiasteen jalostus

Maataloustuotteiden ensiasteen jalostusta ja markkinointia harjoittava pk-yritys eli alle 250 henkilöä työllistävä yritys voi saada tukea investointeihin, jotka tähtäävät tuottavuuden lisäämiseen, laadun kehittämiseen ja kansainvälistymiseen. Rahoitusta haetaan paikalliselta Leader-toimintaryhmältä Varsinais-Suomen Jokivarsikumppaneilta tai Ely-keskukselta  ja me autamme sinua hakemuksen teossa ja liitteiden kasaamisessa.  

Pk-yritykset

Pk-yritysten (10-250 henkeä työllistävä) investointeja tuetaan äkillisen rakennemuutoksen alueilla, joihin myös Salon seutu kuuluu. Kehittämisavustus suunnataan sekä alkavien että toimivien pk-yritysten innovatiivisten ja kansainvälistä kasvua tukevien kehittämishankkeiden tukemiseen ja sitä on saatavilla vuoden 2017 saakka. Avustusta haetaan Ely-keskukselta  ja me autamme sinua hakemuksen teossa ja liitteiden kasaamisessa. 


 
 

Palkkatuki Te-palveluilta ja
palkkatuki- / oppisopimuslisä kaupungilta

Voit saada palkkatukea palkatessasi työttömän työnhakijan, jonka työllistymistä vaikeuttaa esimerkiksi pitkä työttömyys, ammattitaidon puute, vamma tai sairaus. Palkkatukea haetaan TE-toimistosta, se on  harkinnanvarainen ja perustuu työttömän työnhakijan tarpeisiin. 

Somerolaisena tai Somerolla toimivana työnantajana voit saada palkkatuen päälle lisätuen joka on maksimissaan 500€ / kk  työllistettävää kohden. Lisätuen saanti edellyttää että TE-palvelut on myöntänyt palkkatuen. Kaupungin palkktukilisähakemukset käsitellään elinvoimapalveluissa kehittämispäällikön toimesta. 

Palkkatukilisä on myös haettavissa mikäli TE-palveluiden palkkatukimäärärahat olisivat loppu (kunhan TE-palveluiden palkkatukikriteerit muuten täyttyvät). 

Lisätukea voit saada myös työllistäessäsi oppisopimuksella somerolaisen,  työtä vailla olevan henkilön. Tämän tuen määrä on 300€ / kk, maksimissaan 6kk.

Tarkemmista ehdoista voit lukea alla olevista liitteistä.. Suosittelemme käyttämään sähköistä hakukanavaa.

Te-palvelut:
Palkkatuki

Someron kaupungin tuet

Työllistämistukien ehdot

Palkkatukilisä: Sähköinen hakulomake
Palkkatukilisä: Sähköinen maksatushakemus
Oppisopimustuki: Sähköinen hakulomake
Oppisopimustuki: Sähköinen maksatuslomake

Voit myös hakea tukea täyttämällä alta löytyvän lomakkeen ja lähettämällä sen postitse. 
 

Työllistämis- ja työnantajapalvelut

Uuden työntekijän palkkaaminen on aina merkittävä ratkaisu, siihen liittyy paljon vastuita ja velvollisuuksia sekä riskejä ja mahdollisuuksia. Työsuhdeasioissa autamme sinua löytämään vastaukset tai sopivat asiantuntijat tilanteeseen kuin tilanteeseen. Esimerkiksi yrittäjäjärjestöt tarjoavat ilmaista lakineuvontaa jäsenilleen. 

On olemassa myös vaihtoehtoisia tapoja työllistää. Oppisopimus on loistava vaihtoehto kun haluat kouluttaa henkilöitä uusiin työtehtäviin. Eri opintoasteiden oppilaitokset hakevat jatkuvasti uusia harjoittelu- ja työssäoppimispaikkoja. Someron kaupunki ja TE-toimisto etsivät koko ajan uusia työkokeilupaikkoja työttömille työnhakijoille (työnantajalle maksuton).

Elinkeinotoimi tekee yhteistyötä lähialueen oppilaitosten sekä TE-toimiston kanssa, joten mikäli kaipaat apukäsiä tai olet kiinnostunut esim. tarjoamaan työkokeilupaikan, ota yhteyttä. 


 
 

Liikeideat ja innovaatiot

Onko käsissäsi innovaatio - oletko keksinyt loistavan idean tai tehnyt maailmaa mullistavan keksinnön? 

Aloita tutustumalla Tuoteväylään sekä Tekesin toimintaan. Ely-keskuksen Tuoteväylä on valtakunnallinen ja maksuton asiantuntijapalvelu, joka tarjoaa neuvoja ja tukea keksintöjen kehittämiseen. Tekes taas on innovaatiotoiminnan rahoittaja ja verkottaja. 

Voit luottamuksellisesti kertoa meille ideasi ja voimme yhdessä miettiä mikä olisi paras reitti menestykseen ja maineeseen.


 
 

Omistajanvaihdos

Omistajanvaihdos, oli se sitten sukupolvenvaihdos tai yrityskauppa, voi kestää pitkään ja olla monimutkainen prosessi. Hallitun omistajanvaihdoksen varmistamiseksi suosittelemme sinua pyytämään apua alan asiantuntijoilta. Ollemmekin tehneet yhteistyösopimuksen Suomen Yrityskaupat Oy:n kanssa, jonka myötä asiantuntijan konsultointi ei maksa somerolaiselle yritykselle mitään (Someron kaupunki tarjoaa sen).


 
 

Kansainvälistyminen

Kansainvälistä toimintaa käynnistettäessä on otettava paljon erilaisia asioita huomioon, kuten yrityksen valmiudet ja viennin edellytykset, markkina- ja kilpailukykytilanne, markkinoille menotapa, rahoitus... Jos aiot ponnistaa kansainvälisille markkinoille, auttaa Team Finland -verkosto sinua pääsemään vauhtiin.

Autamme sinut alkuun ja ohjaamme tarvittaessa eteenpäin sopivalle asiantuntijalle. 


 
 

Toimitilat ja tontit

Onko sinulla hakusessa toimitila tai tontti yrityksellesi? Olemme keränneet sivuillemme listan vuokrattavana ja myytävänä olevista toimitiloista sekä Someron kaupungin tonteista. Lisäksi sivuiltamme löytyy Tonttipörssi-palvelu jossa on yksityishenkilöiden omistamia tontteja.

Ole yhteydessä, etsitään yhdessä yrityksellesi sopiva paikka. 


 
 

Verkostot ja sidosryhmät

Somerolla toimii erilaisia yritysjärjestöjä ja -verkostoja, joihin otetaan uusia jäseniä avosylin vastaan. Lisäksi voimme yhdessä etsiä sinulle ja yrityksellesi sopivia verkostoja ja sidosryhmiä.


 
 

Yrityskummit

Yrityskummit ovat kokeneita ja monessa mukana olevia yritysjohtajia ja elinkeinoelämän asiantuntijoita, jotka ovat lupautuneet antamaan aikaansa ja osaamistaan yritysten tueksi. Yrityskummi on luottamuksellinen keskustelukumppani ideoiden kehittelyssä sekä yrityksissä tärkeiden ja toisinaan vaikeiden päätösten pohdinnassa. Hän on yrittäjän sparraaja, valmentaja, joka tarkastelee asioita ulkopuolelta. Yrityskummitoiminta on maksutonta ja ehdottoman luottamuksellista. 

Somerolaiset kummit

Raija Lagerroos
entisenä kampaamoalan yrittäjänä tuntee palvelutoimialan.
raija.lagerroos(a)saunalahti.fi,
040 7487 158

Pekka Laukkanen
palukka10(a)gmail.com,
0440 955 317

Teuvo Vaittinen
hänellä on vankka teollisen tuotannon ja yritystoiminnan osaaminen.
teuvo.vaittinen(a)jaatimet.fi,
0400 322 479

Pekka Vaurola
entisenä pankkimiehenä hallitsee rahoituksen lisäksi omistajan vaihdoksen sekä myynnin ja markkinoinnin.
pekka.vaurola(a)gmail.com,
044 7797 101


 

Pyydä Apua

Huolestuttaako korona? Kaipaatko uutta suuntaa liiketoimintaasi? Puuttuuko rahoitus? Mietityttääkö toimeentulo? Meneekö bisnekset persiilleen?

Olipa mielessäsi sitten kysymys tai ajatus mistä tahansa, jaa se kanssamme. Me autamme! 

Paina nappia

Seurakunta tarjoaa tukea yrittäjille

Täältä löydät kokoamamme tietopaketin ja vinkkilistan.

 


   Olisiko aika
   kasvaa ja
   laajentaa
   toimintaa? 


 

Someron kaupungin elinvoimapalveluiden henkilökunta palveluksessasi


Kehittämispäällikkö
Antti Leino
p. 040 1268 272
antti.leino(a)somero.fiTyöllisyys- ja maahanmuuttokoordinaattori
Riina Lehtinen
0447791437
riina.lehtinen@somero.fiViestintä

Viestintäasiantuntija
Anuliina Frantti
p. 044 779 1282
anuliina.frantti@somero.fi


 


 

Liity postituslistaan

Saat sähköpostiisi kaikki ajankohtaiset tiedotteet ja elinkeinotoimen kuulumiset.

>> Liity


Siirry tästä Yritystulkkiin


Yhteistyökumppaniemme palvelut ovat myös käytettävissäsi.