Tekstikoko
 
student-8498221520572942.jpg
 
Työ ja yrittäminen

 

Yrityksen perustaminen

Liiketoiminnan suunnittelu      
Perustamisneuvonta
Rahoitusneuvonta
Starttiraha
Innovaatiot
Kansainvälistyminen
Toimitilat ja tontit
Verkostot ja sidosryhmät
Yrityskummit


 
 

Liiketoiminnan suunnittelu

Onko sinulla rahan arvoinen idea? Siitä se lähtee - ja vain taivas on rajana!
Liiketoimintaa suunnittellessasi sinun kannattaa aloittaa tutustumalla markkinoihin ja kilpailutilanteeseen, ja kirkastaa itsellesi mitkä ovat yrityksesi vahvuudet ja kilpailuvaltit. Lisäksi alkuvaiheessa on hyvä paneutua myös raha-asioihin, kuten aloitusvaiheen rahan tarpeeseen ja rahoitusvaihtoehtoihin. Autamme sinua liiketoimintasi suunnittelussa ja tarvittaessa myös liikeideasi hiomisessa. 

Suunnittelutyön tueksi on olemassa erilaisia apuvälineitä kuten liiketoimintasuunnitelma ja rahoituslaskelmat. Teemme yhteystyötä Yritystulkin kanssa, jonka ansiosta kaikki tulkin lomake- ja laskentapohjat ovat käytettävissäsi. Saat meiltä myös apua suunnitelmien ja laskelmien laatimiseen sekä kaiken muun avun mitä aloitusvaiheessa tarvitset. 


 
 

Perustamisneuvonta

Yrityksen perustaminen ei ole ydinfysiikkaa, vaikka se aluksi siltä saattaa tuntuakin. Perustaminen aloitetaan liiketoimintaa suunnittelemalla, jonka jälkeen valitaan yhtiömuoto, tehdään varsinaiset perustamistoimet ja huolehditaan pakollisista tehtävistä kuten luvista ja verotusasioista, lisäksi voidaan tehdä myös joitakin muita valmisteluja. Ennen yrityksen perustamista sinun on myös mahdollista hakea starttirahaa tai maaseutuohjeman perustamistukea. 

Autamme sinut alkuun ja tuemme sinua kaikissa aloitusvaiheen kaarteissa.
 Yrityksen perustaminen, PRH (Tmi) 
Yrityksen perustaminen, PRH (Oy) 
 

Rahoitusneuvonta

Jo perustamisvaiheessa katse kohdistuu rahaan - heti alussa on oltava riittävästi rahaa, jotta yritys lähtee pyörimään ja sinä pystyt elättämään itsesi. Ulkopuolista rahoitusta, kuten pankkia tai Finnveraa, varten sinun tulee laatia laskelmia ja suunnitelmia mm. tarvittavista investoinneista ja muista kuluista sekä tulonhankkimistavoista ja tulosennusteista. 

Oman toimeentulosi turvataksesi sinun on mahdollista hakea starttirahaa, kunhan teet sen ennen yrityksesi perustamista. Myös maaseutuohjelma myöntää uusille, innovatiivisille yrityksille perustamistukea.

Kerromme sinulle lisää erilaisista rahoitusvaihtoehdoista ja autamme laskelmien ja hakemusten teossa.  
 

Starttiraha

Suosittelemme sinua selvittämään onko sinun mahdollista saada starttirahaa. Starttiraha edistää uutta yritystoimintaa sekä työllistymistä ja se turvaa yrittäjän toimeentulon siltä ajalta, jonka yritystoiminnan käynnistys ja vakiinnuttaminen arviolta kestää – kuitenkin enintään 18 kuukauden ajan. 

Autamme sinua starttirahan hakemisessa ja siihen tarvittavien suunnitelmien ja laskelmien laadinnassa. Voit myös olla yhteydessä TE-toimistoon, joka myöntää starttirahan.


 
 

Innovaatiot

Onko käsissäsi innovaatio - oletko keksinyt loistavan idean tai tehnyt maailmaa mullistavan keksinnön? 

Aloita tutustumalla Business Finlandin toimintaan. Business Finland on merkittävä innovaatiotoiminnan rahoittaja ja verkottaja. Kannattaa myös ottaa selvää eri säätiöiden mahdollisuuksista rahoittaa keksintöjen jalostamista ja kehittämistä kohti liikeideaa.  

Halutessasi voit luottamuksellisesti kertoa meille ideasi ja voimme yhdessä miettiä mikä olisi paras reitti menestykseen ja maineeseen.


 
 

Kansainvälistyminen

Kansainvälistä toimintaa käynnistettäessä on otettava paljon erilaisia asioita huomioon, kuten yrityksen valmiudet ja viennin edellytykset, markkina- ja kilpailukykytilanne, markkinoille menotapa, rahoitus... Jos aiot heti ponnistaa kansainvälisille markkinoille, auttaa Team Finland -verkosto sinua pääsemään vauhtiin.

Autamme sinut alkuun ja ohjaamme tarvittaessa eteenpäin sopivalle asiantuntijalle. 


 
 

Toimitilat ja tontit

Onko sinulla hakusessa toimitila tai tontti yrityksellesi? Olemme keränneet sivuillemme listan vuokrattavana ja myytävänä olevista toimitiloista sekä Someron kaupungin tonteista

Ole yhteydessä, etsitään yhdessä yrityksellesi sopiva paikka. 


 
 

Verkostot ja sidosryhmät

Somerolla toimii erilaisia yritysjärjestöjä ja -verkostoja, joihin otetaan uusia jäseniä avosylin vastaan. Lisäksi voimme yhdessä etsiä sinulle ja yrityksellesi sopivia verkostoja ja sidosryhmiä. 
 

Yrityskummit

Yrityskummit ovat kokeneita ja monessa mukana olevia yritysjohtajia ja elinkeinoelämän asiantuntijoita, jotka ovat lupautuneet antamaan aikaansa ja osaamistaan yritysten tueksi. Yrityskummi on luottamuksellinen keskustelukumppani ideoiden kehittelyssä sekä yrityksissä tärkeiden ja toisinaan vaikeiden päätösten pohdinnassa. Hän on yrittäjän sparraaja, valmentaja, joka tarkastelee asioita ulkopuolelta. Yrityskummitoiminta on maksutonta ja ehdottoman luottamuksellista. 

Somerolaiset kummit:

Raija Lagerroos
entisenä kampaamoalan yrittäjänä tuntee palvelutoimialan.
raija.lagerroos(a)saunalahti.fi,
040 7487 158

Pekka Laukkanen
palukka10(a)gmail.com,
0440 955 317

Teuvo Vaittinen
hänellä on vankka teollisen tuotannon ja yritystoiminnan osaaminen.
teuvo.vaittinen(a)jaatimet.fi,
0400 322 479

Pekka Vaurola
entisenä pankkimiehenä hallitsee rahoituksen lisäksi omistajan vaihdoksen sekä myynnin ja markkinoinnin.
pekka.vaurola(a)gmail.com,
044 7797 101 

Pyydä Apua

Huolestuttaako korona? Kaipaatko uutta suuntaa liiketoimintaasi? Puuttuuko rahoitus? Mietityttääkö toimeentulo? Meneekö bisnekset persiilleen?

Olipa mielessäsi sitten kysymys tai ajatus mistä tahansa, jaa se kanssamme. Me autamme! 

Paina nappia

Seurakunta tarjoaa tukea yrittäjille

Täältä löydät kokoamamme tietopaketin ja vinkkilistan.

 


   Lasten leikkiä vai  
   ydinfysiikkaa?


 

Someron kaupungin elinvoimapalveluiden henkilökunta palveluksessasi


Kehittämispäällikkö
Antti Leino
p. 040 1268 272
antti.leino(a)somero.fiTyöllisyys- ja maahanmuuttokoordinaattori
Riina Lehtinen
0447791437
riina.lehtinen@somero.fiViestintä

Viestintäasiantuntija
Anuliina Frantti
p. 044 779 1282
anuliina.frantti@somero.fi


 


 

Liity postituslistaan

Saat sähköpostiisi kaikki ajankohtaiset tiedotteet ja elinkeinotoimen kuulumiset.

>> Liity


Siirry tästä Yritystulkkiin


Yhteistyökumppaniemme palvelut ovat myös käytettävissäsi.